Vigtigheden af prototyping

Hvis en individuel eller virksomhed planlægger at producere en genstand, skaber en prototype et afgørende skridt i designprocessen, der ikke kan glanses over. Hvorfor er prototyping vigtig? Der er flere hovedårsager; afprøvning og evaluering af designet, afklaring af produktionsproblemer og omkostninger, salg af det til andre, samt afklaring af patenterbare detaljer.

Ved at oprette en prototype er det muligt at sætte sig ned med en ægte version af produktet og bestemme hvilke aspekter der er værd, og hvilke dele skal revideres, ændres eller kasseres. I processen kan det være muligt at finde skarpe undladelser, der på papir ikke var synlige.

Desuden vil oprettelsen af ​​en prototype gøre det muligt for designteamet ikke blot at evaluere, men også teste produktet, inden det går i fuld produktion

Afklarende produktionsomkostninger og problemer

Når produktionen begynder, er det dyrt og tidskrævende at ændre noget. Ved prototyping inden produktionen begynder, er det muligt at få et glimt på produktionsprocessen og se om der kan ændres, kombineres eller endda fjernes, og derfor ikke kun strømlining af produktionen, men at holde omkostningerne til den faktiske produktion til et minimum.

Uden prototype er det kun et koncept, og det kan være svært at få en stormagekæde til at begå et køb af et koncept. Med en prototype i hånd bliver konceptet øjeblikkeligt reelt og det er langt lettere at underskrive en købsordre.

Få mere at vide om Prototyping på følgende links.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Prototyp

https://www.interaction-design.org/literature/topics/prototyping

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *